“Suzanne stond in haar trouwjurk een balletje hoog te houden”

Hilvarenbeek, 24 juli 2017

Het EK Vrouwenvoetbal is in volle gang. Met 2,1 miljoen kijkers tijdens de openingswedstrijd en veel media-aandacht leeft het vrouwenvoetbal als nooit tevoren. Ook bij Suzanne van den Einden – Brok, speelster van de G2 van SVG Tilburg. “Ik heb tot nu toe alles gekeken en wat waren ze goed zeg tegen die Noren. De opkomst van het vrouwenvoetbal vind ik echt geweldig. Toen ik jong was zag je amper meisjes voetballen. Ik vind het goed dat er bij steeds meer clubs meisjes gaan voetballen. Daardoor kunnen de OranjeLeeuwinnen in de toekomst echt heel goed worden.”

Het enthousiasme voor onze OranjeLeeuwinnen tekent de passie van Suzanne. Ze heeft een tijdje in een regulier vrouwenteam gespeeld. Haar longen zijn niet volgroeid, waardoor ze snel buiten adem raakt. Daarom heeft ze de switch gemaakt naar het G-voetbal. En daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van. “Voetbal is mijn lust en leven. Zelfs in mijn trouwjurk stond ik nog een balletje hoog te houden”, vertelt Suzanne enthousiast verder. “Ik beheer ook een website over G-voetbal (www.g-voetbal.eu). Hiermee wil ik vooral laten zien dat G-voetbal voor iedereen met een beperking is. Verstandelijk én lichamelijk.”

Peter Balmakers, coördinator van het G-voetbal én voorzitter van SVG, kent Suzanne goed en is lovend over haar. “Suzanne is echt een ambassadeur voor het G-voetbal. Ze beheert de website van onze stichting en zet zich actief in op de club om meer meisjes en vrouwen te betrekken bij het G-voetbal. Ze is niet voor niets verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar 2016 in de gemeente Hilvarenbeek. Samen hebben we nog één wens voor de toekomst: dat we gaan starten met een apart vrouwen G-team”, eindigt Peter hoopvol.

SVG Tilburg is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Suzanne werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Suzanne. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Suzanne was onder de indruk van haar poster. Eén poster hangt inmiddels bij haar thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van SVG Tilburg.